Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen vacatures (onbezoldigd)

01-07-2024

De Stichting

Sinds 2013 bestaat de 'Stichting Ouders voor leerlingen Westplantsoen'. Het doel van deze stichting is het financieel ondersteunen van cultuur-, kunst- en sportactiviteiten voor alle leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen, met oog voor hedendaagse thema's als duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit. Vanuit de secties op school kunnen verzoeken worden gedaan aan de stichting voor projectondersteuning. De ene keer gaat het om een nieuw initiatief, de andere keer om extra ondersteuning van een bestaande activiteit zoals toneel, orkest of sport.

Besteding donaties

Dankzij de jaarlijkse donaties die wij van u krijgen werden al diverse zaken gerealiseerd. Zo maakte de stichting het onder andere mogelijk om een bezoek aan De Kunsthal in Rotterdam te realiseren. Ter ondersteuning voor optredens op school werden loopmicrofoons aangeschaft. Er waren gastlessen van schrijvers zoals Arthur Japin en journalist Joris Luyendijk. Verder kwamen ouderen hun WOII-ervaringen vertellen aan leerlingen van onze school. Op het sportcomplex van de school werd een multifunctioneel beach sportveld gerealiseerd. In het jubileumjaar 2018-2019 deed de stichting een belangrijke bijdrage aan de reis naar Ghana en dit afgelopen jaar maakten uw donaties het mogelijk om in samenwerking met school en het overheidsprogramma Gezonde School een duurzaam watertappunt aan te schaffen voor het schoolplein. Zo zijn er diverse andere zaken die de stichting mee helpt te realiseren.

Open functies

Aan het eind van dit schooljaar 2023-2024 nemen twee bestuursleden afscheid van de Stichting. We danken hen hartelijk voor hun inzet en energie de afgelopen jaren! Als gevolg zijn we op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, en wel in de functies van Secretaris en Algemeen Lid Communicatie:

  • Iedereen is welkom, u hoeft geen specifieke achtergrond of expertise mee te brengen. Belangrijk is dat u hart heeft voor de doelstelling van de Stichting en proactief kunt meedenken met de bestedingsdoelen, aanvragen en verdere ontwikkeling van de Stichting.
  • Met name ouders/verzorgers met kinderen in de onderbouw van HAVO, VWO en Gymnasium worden aangemoedigd te reageren.
  • Het nieuwe bestuur zal bestaan uit 6 leden, die vanuit hun takenpakket nauw in contact staan met de schoolleiding, Ouderraad en Leerlingenraad. De nieuwe bestuursleden wordt verzocht zich voor ten minste 3 schooljaren aan de Stichting te committeren, op die manier borgen we de continuïteit en maken we de Stichting toekomstbestendig.
  • Het bestuur komt ongeveer 6 keer per jaar bijeen, afwisselend live of digitaal via Teams.

Reacties kunnen direct worden gestuurd naar stichtingoudersscw@stanislascollege.nl t.a.v. Carien Droppers, Secretaris. Voor eventuele vragen of meer informatie kunt u ook mailen naar dit adres.

Zonder een sterk en goed functionerend bestuur, komt de ondersteuning van de projecten op het gebied van cultuur, kunst en sport in het geding. Uw inzet is echt nodig! Kijk voor meer informatie over de stichting op https://www.stanislascollege.nl/westplantsoen/ouders/stichting-ouders-voor-leerlingen/.